WEDSTRIJD I.S.T. Cocoon Ham - Zvk Primus Heusden  2 - 2  (1-1)

DATUM 06-02-2004  21:00

DOELPUNTEN 15’ (0-1), 24‘ (1-1) goal Pieter Terryn, assist Benny De Boulle, 40‘ (2-1) goal Niko Kopriva, 45‘ (2-2)

VERSLAG Dit is een wedstrijd die IST moet winnen. Helaas van in het begin is het duidelijk dat IST geen zin heeft om zich moe te maken. Het is alsof ze denken deze wedstrijd op kousevoeten te winnen. Slecht spel van IST : té individueel, té loom, té traag, zonder karakter, met héél véél balverlies. Na een kwartier komt Heusden verdiend op voorsprong. De ploeg met het meeste karakter, komt 0-1 voor. Echter, IST leert hier blijkbaar niets uit. Ze blijven rommelig spelen. Balverlies van IST langs alle kanten geeft Heusden de mogelijkheid om er geregeld ‘uit te komen’. IST mag blij zijn met de enige fitte IST’er in hun rangen : keeper Olivier Schoups. Olivier blijkt IST’s enige hoop te zijn in dit chaotisch spel. Zowaar valt er net vóór de rustpauze een mirakel uit de lucht : een unieke balkombinatie in deze partij van IST. Benny geeft een zuivere pas naar Pieter die scoort : 1-1. IST is back in the running. In de tweede helft wordt er bij IST met drie reserven gepeeld. De nog steeds niet fitte Patrick zal proberen wat méér swung in de wedstrijd te brengen. En inderdaad, er wordt sneller gekombineerd bij IST. Niet altijd even zuiver, maar toch beter dan die (laten we ze zó snel mogelijk vergeten) eerste helft. En het aktievere spel van IST wordt beloond. De captain van de ploeg, Niko, forceert (onder impuls van een aktiever IST) een individuele aktie die wordt beloond met een doelpunt : 2-1. Nog tien minuten te gaan. En in plaats van aan verdedigen te denken beginnen er bij IST weer eens verschillende spelers rond te lopen als kiekens zonder kop. En dan is het natuurlijk te verwachten. Het karaktervolle Heusden scoort op basis van een afgeweken schot op goal : 2-2. In de allerlaatste minuut krijgt Patrick nog een reuze kans. Een schot op doel van Ivan wordt door de Heusdense keeper gedevieerd ... maar Patrick, die gans alleen vóór doel staat, kan de eindscore niet ombuigen naar winst voor IST. De vraag blijft nog steeds hangen of we hier een punt hebben gewonnen of twee punten hebben verloren. Feit is dat we tegen Heusden in deze kompetitie slechts 1 op 6 pakken. Dit had nooit mogen gebeuren tegen een voetbaltechnisch zwakkere tegenploeg.